Njega kože lica - 2016

09:11:00

Kada je njega kože lica u pitanju, vjerujem da svi znate koliko je ona bitna.
Iako se većina djevojaka žali na problem masne kože, postojimo i mi "sretnice" sa suhom kožom. Dakle, moja koža lica je normalna koja često ide ka suhoj, posebno sa dolaskom hladnijih dana.



Na početku odmah da napomenem, da proizvodi koji se nalaze u ovom postu i koji meni odgovaraju ne moraju odgovarati i Vama odnosno mogu se drugačije ponašati prema Vašoj koži. 

Jutro započinjem umivanjem Neutrogena gelom od ružičastog grejpa. Odlično očisti kožu od nečistoća koje su se skupile na licu preko noći pri tome ne isušujući kožu. Na vlažno lice nanesem gel i masiram 1-2 minute te nakon toga isperem vodom. Ovaj gel će vam probuditi sva čula koliko dobro miriše. :D  Prije ovog gela sam koristila Nivea Aqua sensation gel koji mi je znao strašno isušiti kožu pa sam ga zamijenila ovim. 


Nakon toga nanosim Nivea baby kremu za lice koja mi savršeno odgovara i brzo se upija. Nije previše masna, baš je onako taman za moje potrebe. Koristim je već nekoliko godina poslije umivanja gelom a prije nanošenja pudera. Nakon što nanesem kremu za lice, ako imam vremena čekati da se upije, nanosim okoloočnu kremu Afrodita od kamilice.  Ona je izuzetno bogata pa ako nanesete korektor relativno brzo nakon nje to će veoma ružno izgledati te vam korektor neće dati prekrivanje koje želite.

Kad stignem kući prvo što radim je skidanje šminke, a za to koristim Balea vodootporni skidač šminke sa očiju, dok za ostatak lica koristim Garnier micelarnu vodu koju koristim već duže vrijeme i odlična mi je.

Kad obavim taj dio prebacujem se na Afrodita Clean Phase gel za čišćenje lica. Savršeno uklanja ostatke šminke nakon prvog koraka pri tome nimalo ne isušujući kožu. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja je istovremeno vlaži. Koristim ga na isti način kao i Neutrogena gel, dakle na vlažno lice nanesem gel i masiram 1-2 minute nakon čega isperem toplom vodom.

Kad sam sve to obavila, da budem apsolutno sigurna da nemam ostatke šminke na licu još jednom pređem tuferom natopljenim Balea tonikom za suhu kožu ili mlijekom za čišćenje lica, zavisno od toga šta imam u tom trenutku. Oba proizvoda dobro rade svoj posao s tim da ipak više volim tonik.

I naravno, na kraju uvijek nanosim okoloočnu kremu i kremu za lice koje sam gore spomenula.
Za svakodnevnu njegu ove stvari su mi sasvim dovoljne, no s vremena na vrijeme posegnem za nekom hidratantnom maskom, najčešće  Afrodita Why mask. 
Izvor: http://zena.hr/




Kako vi njegujete svoju kožu? 
Koristimo li možda iste proizvode?  :) 

You Might Also Like

3 komentari

  1. Planiram ubrzo pisati post slican ovome. Ti si to odlicno ispisala, sve je objasnjeno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovu Afroditinu okoloocnu obožavam, odlična je :-)

    OdgovoriIzbriši

Subscribe