Empties #6

07:21:00

 Kako ne bih u novu godinu ulazila sa vrećom smeća, danas za vas imam post o potrošenim proizvodima u protekla tri mjeseca. Inače su postovi ovog tipa među najčitanijim na mom blogu pa se nadam da ni ovaj neće biti izuzetak.
 Od proizvoda za pranje kose potrošila sam Avon naturals šampon od mente i čajevca protiv peruti (700ml) koji mi je otprilike do pola pakovanja bio odličan a kasnije kao da se stvorila rezistencija te mi više nije djelovao kao ranije iako sam ga rotirala sa preostala dva koja vidite na slici. U svakom slučaju, ponovila bih njegovu kupovinu ali u manjem pakovanju.
Palmolive šampon protiv peruti (300ml) je veoma dobar šampon i njegovu kupovinu ću sigurno ponoviti ali zvijezda ovog posta je Biomelem šampon također protiv peruti sa B vitaminima i ekstraktom kvasca (222ml), Ovo je šampon koji mi je olakšao život. Uklanja perut i što je još važnije ne izaziva svrab kao drugi šamponi. Uskoro ćete moći pročitati detaljniju recenziju o njemu.

Gliss Ultimate repair leave-in regenerator u spreju za oštećenu i suhu kosu je proizvod koji  mi se veoma svidio i čiju ću kupovinu sigurno ponoviti dok isprobam i ostale verzije. Koristila sam ga na suhu kosu, prije peglanja. Odlično zagladi kosu da ne strši i daje joj predivan sjaj. 
Garnier maske za kosu:
Matična mliječ, propolis i med (reconstructing mask) - odlična, kupujem ponovo sigurno. Namijenjena je krhkoj i lomljivoj kosi.
Ulje avokada i shea maslac (intense nutrition mask) - nije ostavila nikakav utisak na mene, prosto mojoj kosi nije ništa činila. Namijenjena je suhoj i oštećenoj kosi.
 Garnier dvofazna micelarna voda - po potrošenoj količini možete zaključiti da je obožavam. Ovo je micelarna koju ću koristiti dok se bude proizvodila. Must have!
Avon nutra effects pjena za umivanje - veoma pristupačan a odličan proizvod, druga je već kupljena. Pisala sam recenziju pa možete pogledati ovdje

Avon nutra effects hidratantna krema - odlična, recenzija TU
Garnier tissue maska Moisture + Aqua bomb - ovo je maska za lice u maramici koju držite 15 minuta a zatim skinete. Pruža odličnu hidrataciju, lice bude veoma mekano i glatko.
Garnier samozagrijavajuća maska za lice s cinkom - odlično čisti pore a ne isušuje kožu
Uzorak Golden Rose Perfect finish pudera - moram reći da mi se veoma svidio za to jedno korištenje. Ovo je neka tamnija nijansa i kad sam ga počela nanositi bila sam u fazonu ovo je pretamno, moram ga odmah skinuti međutim kao da se prilagođava vašem tenu, baš se dobro stapa sa kožom. Ima semi - mat finiš i srednje prekrivanje. Imam još jedan uzorak ovog pudera u svjetlijoj nijansi pa ako me i tad oduševi kupujem full size.
Uzorak Golden Rose micelarne vode (ulje japanske kamelije) solidno skida šminku s lica, kao i sve ostale, ne vidim nikakvu razliku.
Balea Urea okoloočna krema - veoma loš proizvod, ne mogu je preporučiti. Ne pruža dovoljnu njegu i pekle su me oči od nje.
Konačno sam se riješila Wilkinson sword brijača, njih sam spominjala i u prethodnim potrošenim proizvodima. Za moje potrebe su bili slabi, što se mene tiče neću ih sigurno više kupovati.
Za kraj nam je još ostala dekorativa..
Essence stay all day fiksirajući puder u prahu sam jako brzo potrošila s obzirom da sam jedno vrijeme bila opsjednuta baking tehnikom i to samo za izoštravanje kontura, za setovanje korektora ga nikako ne preporučujem jer izgleda kao da imate tri kile pudera i korektora. Kupljen je ponovo.
Loreal Volumissime vodootporna maskara je dobra ako vam je potrebna samo dužina trepavica, za ostale potrebe je ne bih preporučila. Maskara koju svima preporučujem kad traže neku koja je vodootporna jeste Essence get big lashes. Jeste joj velika četkica pa su velike šanse da ćete se malo umazati ali pruža mnogo više od prethodno navedene.
Essence longlasting liplineri standardno u mojim potrošenim proizvodima i standardno u nijansama Lovely frappuccino i Plum cake :)
Catrice tečne kamuflaže u nijansi 020 Light beige
Alverde fiksator šminke bacam jer je jako loš, ne radi apsolutno ništa i smeta mi njegov miris od kojeg mi se kiše, kašlje i peku me oči.
MaxFactor Face finity puder u nijansi 55 Beige je moj omiljeni tečni puder, trošim već drugu bočicu. Jako lijepo prekriva, nije težak na licu i veoma je dugotrajan. Kad kupim treću bočicu sigurno ću napisati recenziju jer sam bila lijena da je napišem kad sam kupila drugu :D
MaxFactor Skin luminizer tečni puder u ekstra tamnoj nijansi (80 bronze) vučem više od godinu dana a nikako da ga bacim. Nije ništa posebno, prosječan puder koji za tu cijenu nikako ne preporučujem. Košta oko 20 KM.
Golden Rose longstay precise browliner je must have ako volite precizno iscrtane i popunjene obrve. Recenziju možete pročitati ovdje
Ebelin "beauty blender" sam koristila jaako dugo, počeo se i raspadati. Bio je veoma tvrd ali ja to nisam htjela sebi priznati dok nisam probala Aurinu verziju koja je mnooogo mekša. Negdje sam načula da je nova verzija ebelin b.blendera mnogo mekša ali to ne mogu tvrditi jer ga još nisam isprobala.

To bi bili svi potrošeni proizvodi za ovaj post i posljednji post ovog tipa u ovoj godini. Nadam se da vas nisam previše udavila jer se na kraju baš odužio. Jeste li probali neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci?
Ljubim vas sve i čitamo se ponovo za koji dan u novom postu.


You Might Also Like

0 komentari

Subscribe